Haaveena kalareissu Kanadaan: Mistä rahaa matkaa varten?

Kanada on monen kalastajan yksi suurimmista haaveista, sillä maa on monipuolisten vesistöjen ja ennätyskokoisten kalojen ansiosta yksi maailman suosituimmista kalastuskohteista. Kansainväliset kalastusreissut ovatkin kasvattaneet paljon suosiotaan viimeisten vuosikymmenten aikana matkustamisen helppouden ja edullisuuden ansiosta.

Kalastusreissu Suomesta Kanadaan ei kuitenkaan tapahdu hetken mielijohteesta, sillä lentoihin, majoituksiin, paikallisiin kalastuslupiin, venevuokraan, ruokaan, juomaan ja muihin aktiviteetteihin saattaa kulua esimerkiksi viikon kalareissulla useampi tuhat euroa. Monet kalastajat ovatkin saattaneet suunnitella kyseistä kalareissua jopa vuosikymmenten ajan, joten säästöön on ehtinyt vuosien varrella kertyä riittävä määrä rahaa jo pidemmällekin reissulle.

Aina säästäminen ei kuitenkaan onnistu tai vastaavasti ajan kuluessa on saattanut ilmetä muita yllättäviä menoja, jolloin hartaasti säästetyt rahat ovat voineet upota huomattavasti ajankohtaisemman tai kiireellisemmän kulun kattamiseen.

Lomalainaa kalareissua varten?

Yksi suomalaisten yleisimmistä lainoista asunto- ja autolainan rinnalla on itse asiassa lomalaina. Lomalainaa haetaan niin lomamatkojen varaamiseen kuin loman aikana tapahtuvien kulujen kattamiseen. Lomalainan yleistyminen selittyy muun muassa sillä, että lainan hakeminen on helpottunut huomattavasti, ja lainaa on tänä päivänä helppo hakea suoraan verkossa.

Jos päätös lainan hakemisesta kalareissua varten on tehty, lainan hakeminen tulee luonnollisesti suunnitella mahdollisimman huolellisesti. On tärkeää, että lainaa haetaan vain silloin, kun on varma, että sen pystyy maksamaan takaisin. Lomalainaa kalareissua varten voi hakea esimerkiksi kulutusluoton muodossa, joka on nimensä mukaisesti suunnattu kulutukseen. Tällöin lainanhakija voi itse päättää, mihin tarkoitukseen lainarahat haluaa käyttää.

Mistä edullista lainaa?

Jopa kymmenet eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat edullista lainaa Kanadan kalareissua varten, mutta lainan korko ei aina ole sama kaikille asiakkaille. Koska jokainen luotonmyöntäjä käsittelee lainahakemukset asiakaskohtaisesti, lainaa on mahdollista saada yhdeltä pankilta huomattavasti edullisemmin kuin toiselta, eikä tämä aina ole se pankki, jossa olet itse asiakkaana.

Jotta varmistaisit itsellesi mahdollisimman edullisen lainan, lainatarjoukset tulee kilpailuttaa. Lainatarjousten kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että vertailet mahdollisimman montaa eri lainatarjousta toisiinsa. Tämä luonnollisesti edellyttää sitä, että lähetät lainahakemuksen mahdollisimman monelle eri luotonmyöntäjälle, mikä puolestaan vaatii aikaa ja vaivaa.

Lainojen vertailu onnistuu verkossa

Onneksi lainojen kilpailuttaminen onnistuu tänä päivänä helposti verkossa yhdellä lainahakemuksella. Kun täytät lainahakemuksen lainojen vertailupalvelussa, vertailukone välittää lainahakemuksen puolestasi kaikille yhteistyökumppaneilleen ja järjestää lainatarjoukset selkeään paremmuusjärjestykseen, josta näet helposti edullisimmalla korolla varustetun lainan.

Vertailukone ottaa vertailussa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, olivat se sitten kerralla maksettavia kuluja, kuten lainan avausmaksu, tai kuukausittain perittäviä kuluja, kuten luotonmyöntäjän veloittamat tilinhoitokulut. Monesti lainan muut kulut nimelliskorosta riippumatta saattavat johtaa siihen, että tulet vahingossa ottaneeksi kalliimman lainan, vaikka kyseinen laina on alun perin vaikuttanut edullisemmalta.

Juuri lainan muut kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut, saattavat tehdä edullisemmalla nimelliskorolla varustetusta lainasta kalliimman, ja nimenomaan tästä syystä lainojen huolellinen vertailu on tärkeää. Onnistuneelta kalareissulta kotiin palaaminen ei ole varmasti mukavaa, jos postilaatikossa odottaa lainanlyhennys, johon on lisätty odottamattomia lisäkuluja!

Lainojen vertailun avulla löydät siis lainalle sekä edullisemman koron että pienemmät lainakulut. Saat lainatarjouksia luotonmyöntäjiltä jopa muutaman minuutin kuluessa lainahakemuksen lähettämisestä, joten edullisimman lainan voit hyväksyä vaikka samalta istumalta ja nostaa lainarahat tilillesi saman vuorokauden aikana. Näin myös tulevan kalareissun suunnittelusta tulee konkreettista, kun rahat matkaa varten odottavat jo omalla tilillä.